Projektbeskrivning

Onninen är ett grossist och logistikföretag med ca 2800 medarbetare i åtta olika länder. Under 2013 fick Bluebird Event det hedrande uppdraget att anordna 100-årsjubileumet för koncernens svenska del. Onninen ville i samband med jubileet ta tillfället i akt att både berätta sin spännande historia och sina visioner för framtiden. Det var extra viktigt att medarbetarna kände sig engagerade och delaktiga i ”familjen Onninen”. Tillsammans med ledningen tog vi fram ett koncept och valde den stora kongresshallen Conventum i Örebro där företaget har sitt centrallager. Delvis för att förenkla logistiken men även för att hålla nere restiderna. Tonen för jubileet sattes direkt i inbjudan som var en specialgjord hemsida med olika möjligheter för gästerna att själva påverka kvällens innehåll.

Evenemanget inledes med en kortare konferens där deltagarna under lättsamma former fick träffa VD och ledning samt fick en genomgång av den nya strategin inför framtiden. För att på ett lättillgängligt och roligt sätt berätta företagets historia producerade Bluebird filmer som på ett effektfullt sätt gick igenom de olika händelserna genom åren och hur de hade påverkat bolagets utveckling. Efter konferensen var det stor jubileumsmiddag med underhållning av komiker Johan Rheborg som pratade om familj och hur det är att bli äldre. Middagen bjöd även på en specialgjord middagsshow där deltagarna togs med på en musikresa med nedslag på viktiga år i företagets historia. När middagen var slut var det hög tid för danslekar, liveband, DJ och glad fest intill småtimmarna.

”Bluebird hjälpte oss med vår 100 årsfest. Deras erfarenhet av att planera event visade sig i att de verkligen hade med alla detaljer som jag själv inte kunnat förutse. De var en bra stöttning och kom fram med ett koncept som höll hela vägen ut. Evenemanget blev en succé, där allt klaffade helt utifrån en bra planering. Feedback från deltagare var att festen blev superlyckad och trevlig och vi fick en eloge med att vi lyckats få fram budskap från företaget utan att det upplevdes som ”party-killer”. Professionalism, struktur och erfarenhet är ord som skulle prägla feedbacken från oss.”Ann-Helen Anderson, HR Chef på Onninen